Agregate Frigorifice

Prin agregate frigorifice se intelege un ansamblu de piese care au drept scop punerea in miscare a agentului in circuitul frigorific. Agregate frigorifice comercializate de societatea noastra:

Compresoare frigorifice

Pentru aplicatii cu sarcina termica mica sau instalatii frigorifice de dimensiuni reduse, unde se folosesc preponderent compresoare ermetice, oferim compresoare Tecumseh, Danfoss sau Maneurop care acopera o gama de puteri cuprinse între 50W şi 3000 W.

Pentru instalatii frigorifice de puteri mai mari putem sa oferim in functie de solutia tehnica si dorintele beneficiarului:

 • compresoare semiermetice cu piston sau cu şurub Bitzer care acopera o gama de putere cuprinsă între 2,5 kW şi 80 kW;
 • compresoare ermetice scrool Copeland produse de grupul Emerson cu puteri cuprinse intre 0,8 kW şi 40 kW;
 • compresoare semiermetice cu piston sau surub de constructie speciala pentru instalatii de amoniac Maycom produse de Mayecawa.

Grupuri de condensare

Grupurile de condesare reprezinta un ansamblu de compresor, condensator si rezervor de lichid. Dupa cum ii spune numele, un astfel de agregat transforma vaporii de gaz rezultati în urma fierberii agentului termic in vaporizator in lichid pentru a initia un nou ciclu de racire.

            In analogie cu compresoarele frigorifice grupurile de condensare furnizate de noi acopera intreaga gama de aplicatii posibile conform tehnologiei actuale. Pentru instalatii frigorifice de puteri mici recomandam grupuri de condensare cu compresoare capsulate cu piston Tecumseh, Danfoss sau Maneurop sau scroll Emerson (Copeland). Pentru instalatii frigorifice de puteri mari recomandam compresoare semiermetice cu piston sau cu surub Bitzer sau Maycom.

Centrale frigorifice

Centralele frigorifice sunt cele mai complexe agregate frigorifice utilizate de regula in instalatii frigorifice mari cu mai multi consumatori. Centralele frigorifice sunt de regula compuse din doua sau mai multe compresoare care functioneaza impreuna.

Sfera acoperita de agregatele frigorifice Copeland Scroll  cuprinde modele potrivite tuturor aplicatiilor de refrigerare. Printre aplicatiile uzuale se numara: vitrinele frigorifice din super/mini marketuri, tunele de refrigerare, depozite de congelare, camere frigorifice.

Agregatele frigorifice Copeland Scroll sunt disponibile in marimi normale precum si mai mari pentru a asigura cea mai buna operare in conditii extreme ( ambient ridicat sau temperaturi ridicate de evaporare).

Agregatele Copeland Scroll sunt disponibile in doua categorii:

 • pentru aplicatii la temperaturi medii si ridicate

Au la baza compresoare ZB/ZR Copeland Scroll.
Cele ce au in componenta compresoarele ZB cuprind modele ce variaza de la 2 la 15 CP, la temperaturi de evaporare de la +12.5ºC ce pot cobora pana la -30ºC .

 • pentru aplicatii la temperaturi joase

Au in componenta compresoarele ZF Copeland Scroll, potrivite pentru temperaturi scazute. Temperaturile de evaporare sunt de la +7ºC la -45ºC, la o putere intre 3 si 15 CP.

Agregatele Copeland Scroll insumeaza toate caracteristicile  pe care le prezinta compresoarele Copeland Scroll..

Cele mai importante caracteristici sunt:

 • varietatea aplicatiilor
 • agregatele pot fi utilizate cu freon: R404A, R507, R134a, R407C si R22
 • eficineta comparabila cu a produselor semi-ermetice si mult superioara celor ermetice
 • rezistenta foare ridicata si operare lina ca rezultat al tehnologiei exclusive Copeland Scroll

Agregate frigorifice racite cu aer, pentru aplicatii comerciale si industriale

 • se pot utiliza in conditii extreme ca, temperaturi de vaporizare inalte si / sau temperaturi ambientale ridicate;
 • accesorii ca: subracitor de lichid, separator de ulei, protectie pe linia de refulare gaz si presostat diferential de ulei, asigura eficienta si fiabilitate ridicate;
 • tip scroll dotate cu sistem de injectie lichid foarte eficient pentru protectia la temperaturile inalte ale gazului de pe linia de refulare;
 • dotate cu ventilatoare silentioase, ale caror motoare au control electronic al vitezei, asigurandu-se astfel controlul optim al presiunii / temperaturii de condensare;
 • proiectate in lumina conceptelor de economisire a energiei si reducere a emisiilor in atmosfera;
 • constructie robusta si design compact;
 • buna functionare in conditii de suprapresiune: 25 bar.

Agregate frigorifice in doua trepte - sunt destinate congelarii rapide a produselor, durata de de congelare fiind redusa de tempteratura de vaporizare extrem de scazuta.

 

Subcategorii